Tisztelt Ügyfelünk!

2018. május 25-től életbe lépett az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR), amely a felhasználók személyes adatainak még szélesebb körű védelmét szolgálja.
Hitelintézetünk elkötelezett az általa kezelt adatok, így a személyes adatok jogszabályoknak megfelelő kezelése mellett, kiemelt figyelemmel az adatok bizalmassága, sértetlensége és rendelkezésre állása tekintetében. A GDPR előírásaihoz igazodva a felkészülési folyamat részeként aktualizáltuk az adatkezelési tájékoztatónkat, melyet weboldalunkon is közzétettünk.

Tájékoztatónk ezen linken is elérhető: Adatkezelési tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseikre a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségen állunk az érintettek rendelkezésre.

Üdvözlettel: Az Ön pénzügyi partnere.
TISZÁNTÚLI TAKARÉK

Diákhitel

A Diákhitel bármire szabadon elkölthető, kiegészítő pénzforrás a továbbtanuláshoz.

Nincs hitelbírálat. Nem kell jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Gyors és egyszerű az ügyintézés. Minden 40 év alatti, felsőoktatásban tanuló diák igénybe veheti. Maximum 10 szemeszterre, de akár egy tanulmányi félévre is kérhető.

 

Egy szemeszterre államilag támogatott képzésben maximum 200 ezer forint, költségtérítéses képzésben maximum 250 ezer forint vehető fel.* A hallgató választhat, hogy havi részletekben vagy szemeszterenként egy összegben kéri Diákhitelét.

 

Jogszabályi előírás, hogy a Diákhitel kamatából profit nem képződhet. Ennek köszönhető, hogy a kamat mértéke a bankok által nyújtott hasonló jellegű forinthitelek (pl. fedezet nélküli személyi kölcsönök) átlagos kamatának a felét sem éri el.

 

A Diákhitel is hitel. Így erre is kamat rakódik, attól kezdve, hogy az első összeget átutalják a hallgatónak. A törlesztést ugyanakkor csak a tanulmányok befejezése utáni negyedik hónaptól kell megkezdeni.

 

A törlesztés szabályait úgy alakították ki, hogy a visszafizetés rugalmas és teljesíthető legyen. Bizonyos esetekben törlesztési könnyítés kérhető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy törleszteni akkor is kell, ha valakinek nincs munkaviszonya.

 

A havi részlet a törlesztés első két naptári évében a hivatalos minimálbérhez, később a két évvel korábbi egyéni jövedelmekhez igazodóan alakul. Így általában évről évre változik. Ebből következik, hogy a törlesztési idő (futamidő) sem rögzíthető előre.

 

Lehetőségei szerint, bárki szabadon lerövidítheti törlesztése futamidejét azzal, hogy bármikor, bármennyit díjmentesen előtörleszthet a kötelező törlesztőrészleten felül. Előtörleszteni már a tanulmányok évei alatt is lehet!

 

A Diákhitel-tartozás ténye nem kizáró ok egyéb hitelek (pl. lakáshitel) felvételénél.

 

A Diákhitel közvetlenül költségtérítésre is fordítható. A szemeszter kezdetén egyre több helyen kérhetik a hallgatók Diákhitelük bizonyos részének vagy akár teljes összegének közvetlen átutalását a felsőoktatási intézmény számára. Ez az engedményezés. Így rögtön be lehet iratkozni.

 

További részletekért kattintson a www.diakhitel.hu oldalra!

Hirdetmények